8.20.2008

Istanbul dag 9

Daily:
Alright, today we visited some Culture. Maar eerst moesten we nog wat geld change, want we waren weer 's door ons geld heen. We zıjn met de boot overgestoken naar de overkant. Daar hebben we de Bazaar (Turkish: Mısır Çarşısı) bezocht. Hier waren veel kruiden en Turkish delight te koop.

Daarna gingen we wat traditioneels eten bij Hamdı. Dit was tevens ons meetingpoint met Gamze (Berfu's nicht).We hadden een mooi uitzicht.

Vandaaruit zijn we met de tram naar Sultan Ahmet geweest. Dit is een Moskee in İstanbul. De Moskee was mooi maar toen we allerlei lelijke kleedjes om ons hoofd moesten trekken werdt 't minder leuk. We zijn hıer dan ook maar een kwartier ofso gebleven. Daarna waren we nog een langs de Aya Sofia geweest. Dit was vroeger een kerk, later een Moskee en toen werd het een Museum.

We zijn ook nog naar een soort warenhuis geweest (Turkish: Yerı Su Batan). Was ook heel mooi. We hadden een movie gepland om gezellig met z'n vieren heen te gaan, maar de film daaride of te laat of helemaal niet. Dus zijn we gecoffee-crasht bij (jawel) de Starbucks en wat gedronken, that's wat we love. Daarna met de yellowcab huiswaarts gegaan, en lekker uit te rusten. Om morgen weer heerlijk vroeg op te staan. Oladijee.

Boughts:
Blauw oog (Vita)
Waterpijp, kooltjes, en smaak (Vita)
Henna (Berfu)
Turks pepermolentje (Vita)
Veter geel-blauw (Berfu)
Veter regenboog (Vita)
Buikdans shawl (Berfu)

Hoşçakal!

Geen opmerkingen: