8.14.2008

Istanbul dag 3

Hallo-Hello-Merhaba:
Ik (Vita) zit samen met een turkse vriendin bij haar familie in Istanbul. We blijven hier 10 dagen (tot de 22e) en gaan dan weer terug naar Nederland. We houden de blog een beetje up-to-date met wat we allemaal hebben gedaan hier. Later komen er ook foto's bij van die dagen. Helaas hebben we dit briljante idee pas later gekregen, dus missen dag 1 en dag 2, maar die komen er later op. Have fun here!

Daily:

Vandaag zijn we om half 11 met de münübus (blauw openbaar vervoer busje , erg gevaarlijk rijdt met deur open) naar Kadiköy geweest, dat is een downtown aan de Aziatische kant van Istanbul. Het is een ouder stadje met artistieke straatjes (zie foto's) met heel veel zwerfkatten. Ook zijn we een nep-tattoo rijker, we hebben allebei een henna tattoo (zwarte inkt). Berfu met twee kattenpootjes (because she love cats) en Vita een peace-teken (omdat dat leuk is).

Ook is onze favoriete bezigheid starbucksen bezoeken in elk stadje waar we komen. Mijn bestelling was vandaag een huge cappucino met hazelnootsmaak and a lot of sugar en een home-made cookie. Berfu's order was een frappucino met mango en een cookie erbij.
Ook omdat wij vreselijke toeristen zijn die van alles en iedereen foto's maken worden we onwijs aangestaard door jonge maar ook (iel) oude mannen. The perfect man zijn we allebei nog niet tegen gekomen en dat gaat volgens mij ook niet gebeuren.

Na al een halve dag in de felle zon (lees, 35 graden) te hebben gelopen zijn we met een Dolmuş ( dit keer een geel vol busje, jaja die vertrekt alleen maar als het busje he-le-maal volzit. Ook hadden we onwijs leuke sjans met een heeeeerlijke turkse jongeman) naar Cadde (grote winkelstraat) geweest. Daar hebben we met een oom en nicht van Berfu gemeet ın Gloria Coffee met een heerlıjk glas versgeperste jus d'orange wat gedronken en elkaar leren kennen en Berfu bıjgepraat. Later heeft haar oom ons getrakteerd op een etentje bij Kırıntı (amerikaans achtige eettent waar veel hippe mensen op afkomen). Berfu en ik hebben onze engels-delige hersens weer even getrained en kunnen er weer tegenaan. We hebben daarna afscheid genomen en zijn met de taxi en dolmuş terug gegaan. Nu zijn we weer helemaal moe en gaan we opladen voor morgen, want dan gaan we naar de Europese kant. YAY!

Boughts:
Nagellak bruin en zwart (Vita)
Giletje (Berfu)
Marılyn Monroe tas en wereldkaart tas (Vita)
Aardbeien oorbellen (Berfu)
Water (Berfu)
Starbucks shit (B+V)
Bandana (Berfu)
Drie tanktops (Berfu 3 en Vita 3)
Peace-teken sleutelhanger (Berfu voor Vita)

Güle Güle!















































Geen opmerkingen: